Për të kaluar ditë pushimi në shtetin e vogël ballkanik, në Kosovë, vendi ka shumë për të ofruar.

Andaj, nëse keni ndonjë mysafir të huaj që do të qëndrojë për disa ditë në Kosovë, ju mund të sugjeroni këto vende për t’i vizituar.

Peizazhe të bukura, malet e larta, qendrat e vjetra të qytetit, ujëvarat dhe ndërtesat e lashta fetare janë opsionet për një vizitë të bukur në Kosovë.

Lugina e Rugovës, është regjioni i tretë i Bjeshkëve të Nemuna, të njohura ndryshe si Alpet Shqiptare. Në vitin 2013 u shpall Park Kombëtar nga Kuvendi i Republikës së Kosovës. Rugova është regjion i përshtatshëm për alpinizëm, bjeshkatari, skitari, ngjitje në shkëmbinj, lëshim me parashuta, e piknik me familje.

Të fshehura larg në natyrë janë edhe ujëvarat e bukura të Mirushës. Mirusha zë vend kryesor në fushën e turizmit në Kosovë, dhe zona të tilla vështirë gjenden diku tjetër në Ballkan. Gjatë vizitave, vizitorët mund të shohin detaje të reja të shkëmbinjve që rrethojnë ujëvarën.

Po ashtu Mirusha, paraqet prapavijë të bukur për fotografi turistike.

ARTIKULLIN E PLOTË NGA EDONA JERLIU PËR INSAJDERI MUND TA LEXONI KËTU.