“Prishtina është e mrekullueshme. Me një popullsi prej 200,000 banorëve, kryeqyteti i Kosovës është gjithashtu qendra e popullsisë më të re në Evropë; mosha mesatare në Kosovë është 28 vjeçare. Vorbulla e këtij destinacioni energjik mbetet sheshi “Nënë Tereza”. Duke rrezuar nga shëtitoret, i emëruar sipas murgeshës së posa shenjtëruar shqiptare dhe i pasuruar me hotelin “Grand Hotel” të epokës së Jugosllavisë dhe me Teatrin Kombëtar, sheshi i kryeqytetit është i mbushur me kafene, butikë, lokale dhe njihet ndërkombëtarisht si vendi më ‘cool’ në Ballkan”, shkruan në paragrafin hyrës Alex Crevar.

LEXONI ARTIKULLIN E PLOTË NGA ALEX CREVAR PËR NEW YORK TIMES KËTU.